Sacaramb

Sacaramb

Aer curat de munte

Sacaramb

taramul aurit al durerii

Drumul care musca aproape pieptis muntele, pornind din centrul de comuna Certej, urca nemilos 8 km printr-un culoar vegetal de un farmec straniu. Nu e doar altrenanta prozaica munte – vale, cea care daltuieste pe retina impresiile seducatoare. Exista ceva special si difuz care te cucereste imediat.

Sacaramb

Templul Zeitei Mama

Pitorescul se naste din rostuirea aparte a colinelor, a umbrelor padurii, sau poate e fereastra din causul dealurilor a carei panorama imbratiseaza larg lunca Muresului. Asisti la un spectacol grandios al naturii la care ai loc la cea mai buna si inalta loja – cota 600-1200 m. Dar nu natura da cele mai mari emotii cand urci spre sacarmb. E mult mai tulburator sentimentul ca pasesti pe un taram a carui istorie sa scris in jurul uneia si dintotdeauna a celeiasi fascinatii a acestei lumi “AURUL”. Azi febra sa stins dar urmele lasate de ea mai sunt vizibile. Sacarambul e marcat inexorabil de faima unui fost “EL DORADO” european, o asezare ce a platit in aur rangul de mare centru minier la care s-au ridicat imperii de mult apuse, cu tot alaiul aferent de civilizatie si cultura.

Varfurile

TRIUNGHIUL VIETII din Romania

Vestita “Padure de Argint” ce inconjoara latura de est a Sacarambului, una din cele mai renumite rezervatii seminciere de fag, oamenii au ridicat trei constructii din lemn de brad cu acoperisul in forma de piramida, pe baza hexagonala, la adapostul carora oamenii senzitivi simt vibratii inalte, fiind un loc ideal pentru sanatate fizica si spirituala. Aici se afla unul din varfurile “Triunghiului Vietii”. Este vorba de Manipura sau oceanul de energie corespunzator pexului solar. Acest centru energetic are culoarea galbena, explicandu-se prezenta lui aici prin uriasele zacaminte de aur care inca exista sub dealurile Sacarambului.Celelalte doua varfuri ale “Triunghiului Vietii” se afla in muntii Rarau – “centrul inimii” – si Sumuleul Silvaniei – “centrul coloanei”.

Inapoi la Prima Pagina